2751072041 Μαλανδρένι Άργους, Αργολίδα dasakliswinery@gmail.com
Search Close

 

Dasaklis winery

_____

η ιστορία μας

 

Πέντε γενιές τώρα,στο Μαλανδρένι Αργολίδας η οικογένεια Δασακλή καλλιεργεί αμπελώνες. Η πολύχρονη εμπειρία σε αμπελουργία- οινοποιία έφεραν ως αποτέλεσμα την κατασκευή του οινοποιείου το έτος του 2000.

Το ευνοϊκό μικροκλίμα του Μαλανδρενίου, καθώς λογίζεται σε ένα από τα καλύτερα αμπελοτόπια της Αμπελοοινικής Ζώνης Νεμέας, λόγο της ποικιλομορφίας του εδάφους και των πολλών επικλινών αγροτεμαχίων, σε συνδυασμό με τις σύγχρονες οινολογικές τεχνικές που ακολουθούμε, οδηγούν στην παραγωγή οίνων εξαιρετικής ποιότητας αναδεικνύωντας το Terroir του.

Καλλιεργούμε τους ιδιοκτήτους αμπελώνες μας σύμφωνα με τις ορθές μεθόδους βιολογικής γεωργίας,με σεβασμό προς το περιβάλλον,διατηρώντας χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις. Επίσης το οινοποιείο μας διαθέτει προδιαγραφές για παραγωγή οίνων Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης και Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης Νεμέα.
 

Η ποικιλία Αγιωργίτικο Νεμέας, είναι αυτή που καλλιεργούμε στο μεγαλύτερο ποσοστό, προσφέροντας μας φρέσκους ερυθρούς- ερυθρωπούς οίνους, και ερυθρούς οίνους παλαίωσης.

Ακολουθούν οι διεθνής ποικιλίες όπως το Chardonnay σε λευκές και οι Cabernet Franc και Merlot σε ερυθρές αντιστοιχα.